Assendelft

Beveiliging Fort Zuidwijkermeer

Fort Zuidwijkermeer is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed. Samen met ABL Beveiliging hebben wij in opdracht van Stichting Landschap Noord-Holland de beveiliging en toegangscontrole verzorgd. Bourgondisch Lifestyle bewerkt er rijpt hier haar hoogwaardige kazen waarvan men in binnen en buitenland geniet!

Buiten_1
Buiten_8

Het Fort Zuidwijkermeer ligt aan de noordoever van het Noordzeekanaal. Het ligt ten oosten van het Fort bij Velsen en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed. Bijzonder aan dit fort is dat zich onder beide keelkazematten kelders bevinden. Deze kelders zijn bekleed met geglazuurde tegels en werden gebruikt voor het opslag van vlees. Over het Noordzeekanaal werd het vlees aangevoerd en vanuit dit fort naar andere forten gebracht. Na de Tweede Wereldoorlog tot de tachtiger jaren werd het fort gebruikt als magazijn voor springstoffen voor het Nederlandse leger.

Dit project maakt het voor ons zo bijzonder omdat het een monumentaal pand betreft. Wanneer men in een pand met dikke muren van 100cm bekabeling wilt aanbrengen is ervaring en expertise een vereiste. Alles is zo gemaakt dat mocht dit object een andere bestemming krijgen de aangebrachte installatie eenvoudig worden gedemonteerd.

Michiel de Nijs (Projectleider Vastgoed en Cultureel Erfgoed)

‘Wij hebben gekozen voor Vlinck omdat het een professionele organisatie is! Ze begeleiden goed het proces in het voortraject en ook tijdens de uitvoering’

WIJ REALISEERDEN HIER:

Een alarminstallatie
Een brandmeldinstallatie
Een Salto toegangscontrole oplossing
Inclusief benodigde bekabeling
Ook een beveiligingsvraagstuk?
Sfeer_22
Buiten_5
Buiten_1
Buiten_8
Buiten_7
Buiten_6
Detail_3
Detail_2
Detail_6
Detail_5
Detail_4
Detail_7
Detail_8
Detail_11
Detail_12
Detail_19
Detail_17